27 de des. 2016

LIOR - Núria Pradas

Primer de tot, lectors, em vull tornar a disculpar per tot el temps en el que el blog ha estat inactiu... Intentaré que no torni a passar.

Segurament us heu plantejat més d'un cop què hauria passat si haguessiu nascut en una família diferent, en una ciutat diferent, o a una SOCIETAT DIFERENT a la nostra. En aquest llibre es pot veure un altre tipus de civilització, que ens fa reflexionar sobre la societat actual.

 Resum: La societat actual ha eliminat tots els sentiments i la imaginació i ha començat una nova etapa basada en la força física i en l'esport. Però entre les persones, hi ha gent que vol ser lliure i que lluita per una societat com la dels seus avantpassats.
Aquesta gent no ho tindrà gens fàcil per reconvertir l'actual civilització ja que, un pas en fals significarà la fi de tots els seus esforços.

Crítica: aquest llibre, tot i que al principi no entenia gaire de què anava, m'ha agradat força.
Trobo que és una història que enganxa molt, però fins que no estàs endinsat en ella, no entens res de res, ja que utilitza noms que no fem servir habitualment i altres d'inventats que et fan preguntar quin és el fil conductor de la novel·la.
És un llibre que s'imagina una vida alternativa, que no sabem si podria arribar a passar a la Terra algun dia i que, per tant, està mostrant unes possibilitats futures perquè així no escollim aquest camí. És a dir, contrasta la vida actual amb un possible futur, i aquest contrast dóna uns resultats terribles.
A més, és un llibre que dóna molta importància a les paraules a l'hora d'expressar els sentiments. Ho podem veure en la lectura preferida del protagonista, el Petit Príncep.

Tipus de llibre: per a tots els públics.

Fins la setmana que ve,
Anna