1 d’oct. 2016

GENT DE MAR - Alegria Julià

No hi ha manera millor de passar els caps de setmana que llegint assegut en el sofà, oi que no? I, si el llibre és un llibre d'aventures que et fa viatjar i navegar pel mig dels mars, com aquest llibre, encara millor!
Per això, avui us porto el resum i la crítica d'un nou llibre que em van recomanar en aquest mateix blog: Gent de mar.

Resum: la tripulació del Teresina ja està a punt per navegar guiada pel seu capità Jaume, un dels capitans amb més traça i més valents que han creuat mai l'oceà. Però creuar l'Atlàntic és un viatge molt perillós degut a les tempestes que es produeixen i a la malària que passa ràpidament de vaixell en vaixell. A més, entre la tripulació del Teresina, surten diversos temes que dificulten la convivència entre els mariners d'aquest vaixell del segle XX, que amaga moltes històries i que serà l'escenari de moltes altres.

Crítica: aquest llibre m'ha agradat per diversos motius dels qual en mencionaré els que, des del meu punt de vista, són els més rellevants. 
Per començar, està ambientat en un poble mariner com és Vilassar de Mar. Això fa que durant la historia es passi per altres pobles com El Masnou i s'arribi a Barcelona, que és una ciutat ben coneguda per la majoria de persones. Per tant, al estar ambientada en un indret real i conegut, fa que t'endinsis més en la història.
Deixant de banda els temes relacionas amb el lloc on es desenvolupa la història, puc dir que és un llibre que t'ensenya molt de diversos aspectes. Per exemple, t'ensenya vocabulari mariner, antigues llegendes i t'ensenya molt d'història sobre el comerç amb la Terra de la fortuna, és a dir, entre Amèrica i Europa.
A part, està escrit d'una manera que et fa interessar-te per la història i voler saber més i més sobre aquests intrèpids personatges com són els mariners del Teresina.

Però aquest llibre, des del meu punt de vista, també té algunes coses millorables o que, almenys, no m'han acabat de convèncer.
Trobo que hi ha massa personatges i a causa d'això, al principi et fas un embolic bastant gros amb en Genís, el Cisquet, en Toni... Però per aquest motiu al principi de la novel·la hi ha escrit el nom de cada tripulant del vaixell amb la seva funció i amb algun tret significatiu.
A més a més, trobo que el caràcter del capità, tot i estar molt treballat (d'això no en tinc dubte) és una mica irreal. Es podria dir que aparentment és com un milhomes, però després fa certes coses que no quadren gens amb el caràcter que Alegria Julià li ha assignat.

Però aquesta lectura m'ha agradat i us animo a llegir-la ja que, al ser tan curteta, no us traurà gaire temps.

Tipus de llibre: Infantil

Espero que gaudiu molt de la lectura i..., ja em direu què us ha semblat!
Anna.